Wist je dat...?

 

 

1

 

Het in Den Engel altijd 5 voor 12 is? 

Het valt meteen op wanneer je binnenkomt: Een grote klok, centraal in het midden van het café tegen het plafond. "Waarom staat die klok stil?" En waarom op vijf voor twaalf?" Steeds opnieuw vragen onze (nieuwe) klanten achter het verhaal van de klok...  Wel, op een gegeven moment was de klok simpelweg defect en het bleek moeilijk te zijn om iemand te vinden die zulke oude klok kon herstellen. Toevallig is de klok blijven staan op 5 voor 12 en dit deed Linda, de cafébazin, denken aan het sprookje van Assepoester. In het sprookje gaat Assepoester naar een bal waar ze veel plezier beleefde, maar ze moest wel ten laatste om middernacht thuis zijn, want dan liep de betovering ten einde. Aangezien onze klanten zeker zoveel plezier beleven in Den Engel als Assepoester op het bal, hebben we de klok gewoon laten staan op 5 voor 12, zodat het nooit middernacht wordt en onze klanten plezier kunnen blijven maken tot in de vroege uurtjes!  
 

 

 

2

 

Den Engel niet altijd een hoekhuis is geweest?

Het hoekhuis kwam er pas toen de Braderijstraat werd verbreed in de 20ste eeuw. Hiervoor moest het oorspronkelijke hoekhuis “Tafeltje rond” dat er te vinden was wijken.  Het stadsbestuur ook klant is? Na de wekelijkse gemeenteraad op maandag, komt het stadsbestuur regelmatig langs in Den Engel om verder na te kaarten.  

 

 

 

 

 

3

 

We in Den Engel een herdenkingsmuur hebben?

Wanneer je het café binnenwandelt en je kijkt naar links, dan zie je de fotomuur waardoor we onze dierbare vaste klanten, die van ons zijn heengegaan, zullen blijven herinneren. Op deze manier blijven ze toch een beetje verder leven in het café dat ooit een deel van hun leven was en kunnen we af en toe tegen hen nog eens 'schol!' zeggen.