Een weddenschap is een weddenschap en een woord is een woord...

 

3

 

Niet veel mensen die het weten, maar op de eerste verdieping van café Den Engel staat sinds 2019 een biljarttafel. Eigenlijk is dit het resultaat van een uit de hand gelopen weddenschap. 

Toen Jelle Cleymans, al jaren vaste klant van Den Engel en tevens een fanatiek biljarter is, in mei 2019 te gast was op de boot bij 'Gert Late Night', had men als verrassing een biljarttafel in Den Engel gezet. 

Jelle moest een wedstrijd spelen tegen een zeer goed biljarter en Linda, de cafébazin, beloofde Jelle, als hij de wedstrijd won, dat zij een biljarttafel zou zetten op de eerste verdieping. Jelle had toevallig een zeer goede dag en de rest is geschiedenis.

Het is echter niet de bedoeling dat het enkel bij een uit de hand gelopen weddenschap blijft, want Jelle en Ludo Dielis, negen keer wereldkampioen in carambolebiljart en Jelle's biljartleraar, hopen de biljartsport op deze manier een duwtje in de rug te geven. 

Binnen de Leien zijn er bijna geen plaatsen meer waar je biljart kan spelen en dat is jammer, zegt Jelle.

"Ik heb een grote passie voor de sport, maar biljart zit toch wel met een imagoprobleem. In de hoofden van de mensen is biljart een 'oudemannensport', en mijn missie is om opnieuw wat jonge mensen aan te sporen om een keu vast te nemen. Misschien kan die éne tafel in Den Engel de deuren openen voor mensen die geïnteresseerd zijn in biljart!" 

Ondertussen hebben Jelle en Ludo effectief biljartclub 'BC Den Engel' uit de grond gestampd en worden er ook competitiewedstrijden gespeeld in Den Engel.

 

BC Den Engel in…

Het Laatste Nieuws

Het Nieuwsblad

Gazet Van Antwerpen

 

 


 

Club logo   Club

 


 

Een negenvoudig wereldkampioen biljart en een Bekende Vlaming die samen een Biljartclub oprichten op de Grote Markt van Antwerpen… In Café Den Engel is het allemaal mogelijk!